06-39 099 099 bezwaar@WOZGroningen.nl

Veelgestelde vragen

Wat we afspreken is dit: - Wij maken namens jou bezwaar - Je hoeft ons in geen geval te betalen - Bij winst krijg je van de gemeente je te veel betaalde belasting terug (vaak verrekenen ze het met de december incasso) - Als je WOZ hetzelfde blijft betaal je niet meer dan het bedrag op de beschikking.
De gemeente bepaalt jaarlijks bijna helemaal automatisch de waarde van alle woningen. Het kost te veel tijd om ieder huis ieder jaar opnieuw te waarderen. Dat kan betekenen (bijvoorbeeld met aardbevingsschade) dat je te hoog aangeslagen wordt. Dit jaar dalen de huizenprijzen, maar de peildatum voor je WOZ waarde is 1 januari vorig jaar.
Natuurlijk kun je zelf een bezwaar opstellen, de vraag is wel of je dan het onderste uit de kan haalt. Een bezwaarprocedure loopt meestal tot oktober/november, weet je zeker dat je over 8 maanden tijd hebt als er bijvoorbeeld een hoorzitting is? Naast onze expertise is het voor veel klanten natuurlijk ook het gemak van zelf je niet hoeven verdiepen in de procedure.
Nou, niets is natuurlijk gratis. De gemeente moet als jouw WOZ waarde inderdaad onjuist was, voor jouw jurist (ons dus), een vergoeding betalen. Omdat we de meeste van onze zaken winnen kunnen we er ook mee leven als voor sommige huizen de waarde wel bleek te kloppen en we niets verdienen.
Nee. Je meldt je aan en wij nemen je alles uit handen. Wil je graag wèl mee naar de hoorzitting of de rechtbank? Geen probleem, laat ons dit weten en we houden je op de hoogte. Anders hoor je (waarschijnlijk) van ons pas weer zodra we goed nieuws voor je hebben!
Je kunt ons altijd een Whatsapp sturen op 06-39099099 of een email op bezwaar@WOZGroningen.nl. We bellen je dan terug als dat nodig is. Heb je liever dat we langskomen voor een kop koffie? Natuurlijk, app of email even!